PROGRAMJAINK

Jaj Istenem, zsidó vagyok!

Limmud nap, 2023. október 15, Rumbach zsinagóga

Mihez kezdjen magával az, aki egy szép napon megtudja, hogy zsidó? Akinek hirtelen a nyakába szakad egy hatalmas, nem egyértelműen örömteli örökség?
Vagy mihez kezdjen az, aki csak annyit tud, hogy zsidó? Tulajdonképpen érdeklődne is a „zsidó dolgok” iránt, de nem tudja, hogy hol merhet kérdezni?
Ezen a Limmud Napon nekik nyitunk ablakot a zsidó világra, tudósok, rabbik és aktivisták segítségével. Olyan ablakot, amely nem csak az üldöztetés képeire, vagy a kivételes tudósok portréira nyílik, hanem a zsidó életre, a gazdag hagyományokra, a közösségekre, a zsidóság pozitív megélésének lehetőségeire. Olyan ablakot, amelyen bekukucskálva kedvet kapnak, hogy az ajtót is megkeressék.

Limmud Fesztivál 2022

Hiába nincs cenzúra, ha hamis- és álhírek torlaszolják el a tényleges tájékozódáshoz vezető utat. A közösségi média vélemény- és vélelembirodalmakra bomlik, amelyben hasonló gondolkodásúak posztolnak egymásnak, amíg el nem hiszik, hogy más vélemény nem is létezik. A szerkesztőségek pedig híven szolgálják tulajdonosukat, minálunk többnyire az államot és érdekszféráit…

Limmud Fesztivál 2022