PROGRAMJAINK

Idén, jeruzsálemben

IDÉN, JERUZSÁLEMBEN!

Limmud nap, 2024. június 9., Csányi5 – Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár

A következő Limmud eseményünkön személyesen is megismerkedhetsz velünk. Június 9-én a Csányi5-ben tanulunk, az előtte való estén pedig a Rumbach Zsinagógában közös Havdalán veszünk részt izraeli és amerikai társainkkal.

Jaj Istenem, zsidó vagyok!

Limmud nap, 2023. október 15, Rumbach zsinagóga

Mihez kezdjen magával az, aki egy szép napon megtudja, hogy zsidó? Akinek hirtelen a nyakába szakad egy hatalmas, nem egyértelműen örömteli örökség?
Vagy mihez kezdjen az, aki csak annyit tud, hogy zsidó? Tulajdonképpen érdeklődne is a „zsidó dolgok” iránt, de nem tudja, hogy hol merhet kérdezni?
Ezen a Limmud Napon nekik nyitunk ablakot a zsidó világra, tudósok, rabbik és aktivisták segítségével. Olyan ablakot, amely nem csak az üldöztetés képeire, vagy a kivételes tudósok portréira nyílik, hanem a zsidó életre, a gazdag hagyományokra, a közösségekre, a zsidóság pozitív megélésének lehetőségeire. Olyan ablakot, amelyen bekukucskálva kedvet kapnak, hogy az ajtót is megkeressék.

Limmud Fesztivál 2022

Hiába nincs cenzúra, ha hamis- és álhírek torlaszolják el a tényleges tájékozódáshoz vezető utat. A közösségi média vélemény- és vélelembirodalmakra bomlik, amelyben hasonló gondolkodásúak posztolnak egymásnak, amíg el nem hiszik, hogy más vélemény nem is létezik. A szerkesztőségek pedig híven szolgálják tulajdonosukat, minálunk többnyire az államot és érdekszféráit…

Limmud Fesztivál 2022