LIMMUD FESZTIVÁL

Csak semmi pánik!

A fesztiválról
Jegyvásárlás

Budapest, 2022. október 28 – 30.

Európai Ifjúsági Központ, 1024 Budapest, Zivatar utca 1.

Kedves Barátaink!

Tartsátok szabadon a naptárban október utolsó hétvégéjét, mert hosszú, kényszerű szünet után idén ismét nemzetközi Limmud Fesztivált szervezünk.

„Korszakos” kérdésekről tanulunk és vitázunk, amelyek mindannyiunk életét befolyásolják. Összejövünk, hogy a zsidó hagyományok és napjaink tudományai alapján támpontokat keressünk mindennapi döntéseinkhez, közösséget, barátságot, szolidaritást találjunk nehéz időkben.

Töltsétek velünk ezt a három napot! Ünnepeljük meg együtt a Szombatot, ápoljuk lelkünket és növeljük tudásunkat!

Előzetes a fesztivál programjából

Nem áll össze a kép

Hiába nincs cenzúra, ha hamis- és álhírek torlaszolják el a tényleges tájékozódáshoz vezető utat. A közösségi média vélemény- és vélelembirodalmakra bomlik, amelyben hasonló gondolkodásúak posztolnak egymásnak, amíg el nem hiszik, hogy más vélemény nem is létezik. A szerkesztőségek pedig híven szolgálják tulajdonosukat, minálunk többnyire az államot és érdekszféráit.

Aki kíváncsi, annak ma újra meg kell dolgoznia a hiteles információért. Segíthetünk?

A történelem folytatódik

Nemrég még arról volt szó, hogy az emberiség a demokrácia játékszabályait elfogadva révbe ért, ami ezután következik, az már nem is nevezhető történelemnek. Ma válságok, járványok, háborúk fenyegetnek – ez ne volna történelem?

Próbáljunk eligazodni! Van-e lehetőség az egymást erősítő bajok megoldására? Hogyan válaszolnak a különböző berendezkedésű államok a válságokra? Mi a helyzet a Covid 19 járvánnyal? Túl komolyan, vagy túl könnyedén vesszük a koronavírus újabb támadásait? Milyen megelőző stratégiákat érdemes követni?

Eközben minálunk…

A fesztiválon könnyű zsidónak lenni, az életben nehezebb, ezért bőven ejtünk szót a közösségünket felborzoló kis és nagy kérdésekről.

A Covid-korlátozások megtépáztak jó pár zsinagógai közösséget. A nők szerepéről késhegyig menő vita folyik. Sok fiatal szeretne csatlakozni, ám nehezen találja a helyét a mai magyarországi zsidó térképen. Valamiképpen mindenki elégedetlen.

Hogyan kaphat új erőre a zsidó hitélet és a közösségi élet? Mit ajánlanak és mit ajánlhatnának a különböző magyar zsidó irányzatok a zsidóságukat megélni vágyók számára? Milyen közösségekben, esetleg önsegítő csoportokban találhatunk társakra személyes – és jellegzetesen „zsidós” gondjainkban?

Majd a gyerekek!

3 és 12 év közötti vendégeinkre a Limmud Ligetben vigyázunk, hogy a szüleik zavartalanul részt vehessenek a programokon. 12 év fölötti vendégeinknek az ifjúsági szekció nyújt a fesztivál fő témáihoz kapcsolódó foglalkozásokat.

Kísérd figyelemmel a fesztivál honlapját, hamarosan további részletekkel jelentkezünk!

Képek az előző fesztiválról

Loading...

Jegyvásárlás

Töltsd a Limmud Fesztiválon október utolsó hétvégéjét! Vár a rengeteg nagyszerű program, és az  Európa Tanács Budapesti Ifjúsági Centrumának csodálatos panorámája! Biztosítsd a helyed! Vásárold meg a jegyeidet itt és most!

Bérletek

Bérletet a helyszíni szálloda vendégeinek biztosítunk. Ára magába foglalja a reggelit, a részvételt a fesztivál összes programján, és a kávészünetek alatti frissítőket.

  • Bérlet és kétágyas hotelszoba

Ha 12 év alatti gyermekeddel/gyermekeiddel érkezel, számukra ingyenes a bérlet, de kérjük, hogy érkezését jelezd a jegyvásárláskor.

12 év feletti gyermekednek/gyermekeidnek vásárolj saját bérletet!

  • Bérlet és saját szoba

Egyágyas felár ellenében nem kell megosztanod a szobádat másokkal.

Napijegyek

Vásárolj napijegyet azokra a dátumokra, amikor velünk szeretnél lenni. A napijegy az összes aznapi programra érvényes, és magába foglalja a kávészünetek alatti frissítőket.

Gyermekjegy

12 év alatti gyermekeid számára a részvétel és az étkezés is ingyenes. Ha bérletet veszel, a vásárláskor jelezd a gyermek részvételét! Ha napijeggyel veszel részt a fesztiválon, kérjük regisztráld gyermekedet/gyermekeidet gyermekjeggyel!

Étterem jegy

A fesztivál területén minden étel kóser vegetáriánus. A főétkezések büfé jellegűek, többféle levesből, fő fogásból és desszertből választhatsz.

Minden étkezésre (szombati ebéd és vacsora, vasárnapi ebéd) külön jegyet kell váltanod, de a péntek esti Kiddus vacsorán az aznapra érvényes belépőjeggyel vagy bérlettel vehetsz részt.

12 év alatti gyermekek számára nem kell jegyet vásárolnod egyik főétkezésekhez sem.

Árak, támogatások

A szállás és az étkezések ára, támogatóinknak köszönhetően, kedvezményes. Ha a részvételedhez további engedmény szükséges, küldj levelet az  info@limmud.hu címre, amelyben megindokolod a kérésedet.

Jegyvásárlás

Hogy mind együtt lehessünk …

… kezdd az új évet új micvával! Ha teheted, támogasd közösségünk nehezebb anyagi helyzetben lévő tagjainak részvételét,  adakozz a Cedaka perselybe.

Cedáká persely

TÁMOGATÓINK

EJF logo
JDC
Joods Humanitair Fonds