Blog

Kiábrándultál?

A Limmud egyik beszélgetésének hatására jött felszínre bennem egy talán sokakat foglalkoztató kérdés: mit tehet egy zsidó, akiben felébred a szellemi szomjúság, a spiritualitás iránti vágy? Tehát eddig nem tört magának utat, de valamiért most parancsoló erővel megjelent. Mit tegyen, ha itt az merül fel kérdésként, hogy egyáltalán rálépjen-e az ő „zsidó útjára”? Vezethet-e az elég messzire?

Participation

Limmud is a community of learning.

One of its core values is that anybody and everybody at a Limmud event is an equal participant of this community. If you attend as a listener, as a presenter, an organiser, a lecturer, a round table or workshop member, a helper in the cafe, a childminder, a facilitator, a trainer, you are a participant. Over the years I have helped out at events, in all sorts of ways, and assisted with translations of various documents. Whatever I do, I really feel active, I know I truly help and it makes me feel very much a part of the whole wonderful experience.

Részvétel

A Limmud a tanulás közössége.

A Limmud egyik alapelve, hogy minden résztvevő e közösség egyenrangú tagja. Legyen a szereped hallgató, előadó, szervező vagy egy kerekasztal tagja, esetleg kávéházi kisegítő, gyerekfelügyelő, edző: egyenlőként tekintünk Rád. Az elmúlt évek során sokféle módon segítettem az eseményeket és különféle dokumentumok fordításával is hozzájárultam a Limmud sikeréhez. Akármit is csinálok, igazán aktívnak érzem magam, és tudom, hogy valóban segítek és ezáltal az egész csodás élmény részévé válok.

Döglődik?

A kérdőjelet csupán azért biggyesztettem a cím végére, hogy elkerüljem az általam sem kedvelt "megmondóember" címet. Pedig most éppen megmondani készülök. Passzióból. Jelenleg a zsidó közösséggel (jobban mondva: szervezetekkel) ugyanis, csupán kedvtelésből törődöm. Néhány éve még elcsábultam, és a napom nagy részét hivatalból töltöttem azzal, hogy a fent említett témával foglalkozzam, mára eljutottunk oda, hogy a kispadon ülők háta mögött állva, olykor sugdosom, olykor artikulátlanul ordítom a véleményemet.

facebook
twitter
flickr
RSS