Limmud

A Limmud Angliában

A Limmud egy inspiráció-áradat, egy 5 napig tartó szellemi és spirituális fesztivál, egy korhoz nem kötött Szarvasi tábor. Programunk egy praktikus peula  az eredeti, 28 éve sikeresen működő Limmudról, amit a Limmud-Kesethez hasonlóan világszerte rendeznek meg lelkes önkéntesek.
Előadás időpontja: 
p, 11/07/2008 - 17:00

Limmud, Past, Present and Future

How did Limmud start? When did Limmud start. Come and hear about the early days, how Limmud has grown and in how many different ways, and your part in it's future.

Az előadás nyelve angol.
Előadás időpontja: 
szo, 11/08/2008 - 14:00

Mi az a Limmud?

Szabad beszélgetés a Limmud céljairól, elveiről, küldetéséről, múltjáról és jövőjéről. Ti kérdeztek, mi felelünk.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 11:30

Adakozás vagy kalapozás?

Napjainkban a gazdasági válság hatására megtorpant az eddig sem túl heves adakozási kedv. Felvetődik a kérdés, hogy időleges-e ez a visszaesés. Várható-e és ha igen, milyen irányú változás a magyarországi adakozási kultúrában. Erről beszélget egymással és természetesen Önökkel Feldmájer Sándor, a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs igazgatója és Székely Gábor, a Szerencsejáték Zrt. elnöke, aki saját kezdeményezést is létrehozott az adakozási kedv fellendítésére. A beszélgetést Szakonyi Péter, a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerzője vezeti.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00

Önkéntes vagyok nem hülye!

Mi a jó abban, hogy dolgozom, de nem fizetnek? Van-e kultúrája Magyarországon az önkénteskedésnek? Tudtad, hogy van önkéntestörvény? Lehet-e jó egy rendezvény, amit csak önkéntesek szerveznek? Minden önkéntes hülye? Ilyen és ehhez hasonló kérdések boncolgatása.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 14:00

Cedaka – beszélgetés az önkéntességről és a jótékonyságról

A cedaka a zsidó közösség egyik alappillére. Magyarra jótékonyságként fordíthatjuk, de gyökere, társadalmi funkciója más: a kisebbségben lévő zsidó közösség anyagi bázisát jelentette azokban az időkben, amikor a szociális ellátások rendszere még ismeretlen volt. A Limmud legfontosabb alapelveként megfogalmazott önkéntesség is a cedaka egy lehetséges formája. Miként integrálhatjuk napjaink rendkívül sokszínű zsidó világába a judaizmus tradicionális elemei közül a jótékonyság és az önkéntesség gondolatát.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 14:00

Torah on Limmud

The Torah's "answers" to the "Five Ws and one H" of Limmud. Why learn? a means to an end: Torah as a guidebook to life and Tikkun; as a defining national trait an end unto itself: (de)merits of pilpul, sharpening mind and ethics; prohibition on teaching for money Who should learn? collective learning: chavrutot (tandem), kalot (mass learning in the time of the Temple), regalim (all of Israel) individual learning: fromkings to paupers; "busyness" people (and vicarious learning); women; "chinuch" for kids What to learn? depth of the Torah: what is "Torah"? P.R.D.S.
Előadás időpontja: 
v, 11/08/2009 - 14:30

Összegzés. Kérdezz, kritizálj, szólj hozzá!

Akik válaszolnak: a kuratórium és a szervezők.

Előadás időpontja: 
h, 11/01/2010 - 16:30

A global phenomenon on your own doorstep – why Jews all over the world are getting involved with Limmud?

Hear from one of the founders of Limmud about its astonishing worldwide spread and what makes Limmud so very remarkable. Hear the history, dream the future. Limmud must be one of the few things that Shimon Peres, the Times of London and the Russian Chief Rabbi agree on. Come and find out why in this inspirational session.

Az előadás magyar tolmácsolással lesz.

Előadás időpontja: 
h, 10/31/2011 - 12:00

Smúz and Jews – Ki kiCSODA?

Építsük közösen a Limmud közösségét

Sokféleképpen lehet közösséget építeni, most egy off-line megoldással álltunk elő. A program időtartama várhatóan 90 perc. Az elő regisztráció során mindenkinek meg kell adnia három érdekes információt magáról. Ezek lehetnek viccesek vagy komolyak, de semmiképpen sem triviálisak. Amilyenekre gondoltunk: átúsztam a Balatont, siklóernyőzés a hobbim, kezet fogtam az amerikai elnökkel, stb. Esetleg jövőbeli tervek, vágyak: eljussak az Antarktisztra, 10 nyelven beszéljek, meg tudjam tartani az összes micvát :)

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 20:10
facebook
twitter
flickr
RSS