Rendezvényeink

A Limmud rendezvények kiváló lehetőséget nyújtanak más gondolkodású, világnézetű emberekkel való találkozásra és ismerkedésre. E programok nyitottak minden érdeklődő zsidó és nem-zsidó számára. Csatlakozhatnak azok, akiknek eddig nem volt lehetőségük aktívan részt venni a zsidó közösségben, és azok is, akik nehezen találnak teret zsidó identitásuk megélésére, miután elhagyták az oktatási intézményeket, vagy az ifjúsági mozgalmakat.

A Limmud minden rendezvényét kizárólag önkéntesek szervezik. Igyekszünk a változó igényeknek megfelelni és ennek megfelelően többféle eseményt is szervezni.

A több napon át tartó Limmud konfesztivál (együttanulás) az év legfontosabb eseménye, melyen a magyar résztvevők mellett - a Limmud nemzetközi rendszerének segítségével - több külföldi előadót is vendégül látunk.

Évközbeni, kisebb programjaink a Limmud-napok, amelyeket általában egy-egy téma köré építünk fel. Vidéki önkéntesek kezdeményezésére és szervezésében 2010-ben Pécsett is tartottunk egy Limmud-napot.

Az év közbeni programok az úgynevezett Limmud-klubok és Limmud-páholyok, ahol egy-egy délután bárki belekóstolhat a Limmud „ízvilágába”, megtapasztalhatja a különböző vélemények, világnézetek egyidejű megszólalását. 

Az Archívum menüpontban megtalálod az összes eddigi eseményünket a 2006-as Kesettől kezdve.

facebook
twitter
flickr
RSS