Önkéntesség

A Limmud legfontosabb értéke az önkéntesség: önkéntesek szervezik a helyszínt, önkéntesek állítják össze a programot, önkéntesek készítik a kávét, önkéntesek adnak elő.

Lehetőséget kínálunk arra, hogy kipróbáld magad olyan funkciókban, amelyekről korábban legfeljebb álmodtál. Filmklubot tartanál? Jógaórát, vagy gyerekprogramokat? Esetleg előadnál a munkádról, utazásaidról, vagy workshopot, kerekasztal-beszélgetést szerveznél? Meghívnál előadókat, akik szerinted másokat is érdekelnek? Segítenél a kajakészítésben, a vendégek, előadók irányításában? Rajta, mi nem kérünk végzettséget, bízunk Benned.

Sok szervezet alkalmaz önkénteseket, de kevés az olyan, amelynek a működése kizárólag önkéntesek munkájára támaszkodik.  A Limmud több évtizede, sok országban, bejáratott módszertan szerint működő, professzionális szervezet. Szembe megy azzal az elutasító, profitorientált megközelítéssel, hogy „csak akkor írj e-mailt, ha fizetős munkát ajánlasz!”.  A magyarországi limmudnyikok működési elvükké tették azt a felismerést, hogy az ellenszolgáltatásnak rengeteg formája létezik. A sikeresen elvégzett munka öröme, a hasonló szellemiségű emberek társasága olyan pozitív élmény, amelyért megéri „ingyen dolgozni”.

A magyarországi alapítvány - 2009-től már Limmud-elvek alapján - önkéntes alapon, a zsidó szervezetektől függetlenül működik. Legfontosabb rendezvényét, az évenkénti Limmud-konfesztivált (e szó a konferencia és a fesztivál szavak összevonásából született) is a fenti elvek alapján szervezzük. A Limmud Magyarország Alapítványt ma harmincnál több önkéntes működteti. Mindenki egyenlő, és mindenki számít: a vallásos és a szekuláris is egyaránt zsidó.

 

Jelentkezési lehetőségek:

Facebook: Limmud Magyarország
Mobil: +36 70 7760732
Iroda: hétfőnként 10-12 között, Ferenciek tere 7-8., Budapest 1053
Email: info@limmud.hu

facebook
twitter
flickr
RSS