Limmud Klub

Sokan jelezték, hogy nem elég évente csak egyszer találkozni a Limmudon, ezért Régner Eszter és Bodó Réka Eszter vezetésével néhány lelkes limmudos megvalósította a Limmud Magyarország évközi programjait, a Limmud-klubot. Ezek az események is a Limmud-alapelvek szerint működnek, kizárólag önkéntes alapon, a résztvevők hozzájárulásából jöttek létre. Az egy-egy délutános programok során (a szintén Limmud alapelvként szolgáló) választás szabadsága inkább a program során elhangzó többféle vélemény képviseli, mintsem a párhuzamos előadások meghallgatásának lehetősége.

Az első Limmud-klub találkozó, 2010. január 28-án volt, amely Tu bisvát (a fák újéve) jegyében telt, sok gyümölccsel és nevetéssel, Fritz Zsuzsa vezetésével.

 

lzQ5LrsopEg

 

A folytatást, pészáchi hangulatban, 2010. április 1-jén tartottuk, a pészáchi hágádában szereplő négy fiúról és a különböző hágádá illusztrációkról beszélgetve, Toronyi Zsuzsa moderálásával.

Harmadik alkalommal moziba mentünk, 2010. június 8-án A zenekar látogatása című film megtekintése és az azt követő beszélgetés volt az Odeon Lloyd moziban. A beszélgetést az izraeliekről, az arabokról, az együttélésről, a békéről és a háborúról Fleischer Alexandra pszichológus vezette.

LAtET36Vicc

 

A Limmud Klub jelenleg keres olyan aktív önkéntes-vezetőt, akinek lenne kedve és ideje folytatni a programsorozatot! Jelentkezni Bodó Réka Eszternél az onkentes AT limmud.hu e-mail címen lehet.

facebook
twitter
flickr
RSS