Limmud-Keset 2008

A Limmud és a Keset héber szavak: az előbbi egy nagy sikerű nemzetközi rendezvény neve, jelentése tanulás, az utóbbié szivárvány. A Limmud-Keset szervezői azért választották a kettős elnevezést, mert a magyar rendezvény színes variációja kívánt lenni az eredetinek, és jelezte a kínált programok és nézőpontok sokféleségét.

Néhány évvel ezelőtt az angliai Limmud példáját alapul véve magánszemélyek és az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) kezdeményezésére létrejött egy csapat, amely a magyar közösség igényeihez igazította az eseményt.  A civilekből álló magyar csapat az „eredeti Limmud” mintájára gondolta ki, hogy hogyan lehetne a hazai kérdésekre, energiákra, témákra és tehetségekre szabott, a magyar zsidó közösségből kiinduló programot megvalósítani. Idővel többen csatlakoztak a csoporthoz, és a közös munka során alakultak ki a különböző témasávok. 

A kelet-európai Limmud/Kesetek közül a magyar lett elsőként sikeres, a 2006-os Keset után elindult egy önállósodási folyamat és két átmeneti Limmud-Keset év után (2007–2008) a Limmud Magyarország önállóvá vált 2009-ben. Azóta a Limmud elvek alapján működő független és önkéntes munkán alapuló szervezet.

A Limmud-Keset egy háromnapos zsidó közösségi és kulturális fesztivál, amely 2008-ban harmadszorra került megrendezésre Budapesten. A Limmud-Keset tanulás és szórakozás, találkozási lehetőség a régi barátokkal és ismerkedés újakkal.

Ez volt a program

Nézd meg, hogy egy-egy nap mi történt: péntek, szombat, vasárnap.

Vagy nézz körül az előadók között: A B C D E F G H I K L M P R S T U V

Ha nézelődni akarsz, akkor keress rá az idei címszavakra: 


Ha szeretnéd letölteni a programot, akkor azt itt teheted meg. 

Ha GyerekLimmud érdekelne, a 2008-as programot itt találod.

PR anyagot pedig innen tudod letölteni.

facebook
twitter
flickr
RSS