Limmud-Keset 2007

A Limmud és a Keset héber szavak: az előbbi egy nagy sikerű nemzetközi rendezvény neve, jelentése tanulás, az utóbbié szivárvány. A Limmud-Keset szervezői azért választották a kettős elnevezést, mert a magyar rendezvény színes variációja kívánt lenni az eredetinek, és jelezte a kínált programok és nézőpontok sokféleségét.

Néhány évvel ezelőtt az angliai Limmud példáját alapul véve magánszemélyek és az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) kezdeményezésére létrejött egy csapat, amely a magyar közösség igényeihez igazította az eseményt.  A civilekből álló magyar csapat az „eredeti Limmud” mintájára gondolta ki, hogy hogyan lehetne a hazai kérdésekre, energiákra, témákra és tehetségekre szabott, a magyar zsidó közösségből kiinduló programot megvalósítani. Idővel többen csatlakoztak a csoporthoz, és a közös munka során alakultak ki a különböző témasávok. 

A kelet-európai Limmud/Kesetek közül a magyar lett elsőként sikeres, a 2006-os Keset után elindult egy önállósodási folyamat és két átmeneti Limmud-Keset év után (2007–2008) a Limmud Magyarország önállóvá vált 2009-ben. Azóta a Limmud elvek alapján működő független és önkéntes munkán alapuló szervezet.

A résztvevők a 2007-es Limmud-Keset mindhárom napján hat különböző programsávból választhattak kedvükre való elfoglaltságot. A 2006-ban sikeresen bemutatott témakörök – Kultúra, Közösség, Aktív Zóna és Hagyomány – mellett két új elemmel bővült a repertoár: újdonság volt az Agóra, ahol a résztvevők kaptak időt egy-egy előadás, foglalkozás megtartására, és az is, hogy számos előadást angolul kínáltak a szervezők.  

Ez volt a program

Nézd meg, hogy egy-egy nap mi történt: péntek, szombat, vasárnap.

Vagy nézz körül az előadók között: A B C D E F G H J K L M N O P R S T V Z

Ha nézelődni akarsz, akkor keress rá az idei címszavakra: 

 


Ha szeretnéd letölteni a programot, akkor azt itt teheted meg. 

Ha GyerekLimmud érdekelne, a 2007-es programot itt találod.

A 2007-es PR anyagot innen tudod letölteni.

A háromnapos közös tanulást, gondolkodást, szórakozást követően, - „Egy paletta sok koncerttel” címmel – a Limmud-Keset zárónapjához kapcsolódott egy önállói zenei esemény. A város egyik legismertebb kulturális központjában került megrendezésre az a koncertsorozat, ahol elismert hazai és külföldi témájú zenekarok léptek fel.  A teljes programját letöltheted innen

Eszter-nap

A 2007-es Limmud-Keset évben a Konfesztiválon felül szerveztünk Eszter-napot is március 11-én. Az Eszter nap a Keseten már megszokott párhuzamosan futó programokat kínálta - ezúttal nőkről, de nem csak nőknek - délelőtt 11 és este 22 óra között a Bálint Házban. Ha a programjára vagy kíváncsi, akkor ide kattints. 

 

facebook
twitter
flickr
RSS