Limmud IzraelNap

2012. december 2-án, vasárnap Limmud Izrael Napot szerveztünk az Izraeli Kulturális Intézetben. Az esemény apropóját Izrael megszületésének fontos diplomáciai előzménye adta, 1947. november 29-én szavazta meg az ENSZ közgyűlése a zsidó és az arab állam létrehozatalát a korábbi Brit Mandátum területén.

Ezen a napon a Limmudon már megszokott programok, foglalkozások és a tanulás Izrael jegyében teltek. Ismered az izraeli konyha különlegességeit? Mit tehetnek meg az izraeli titkosügynökök a rabbik szerint, hogy információhoz jussanak? Kerekasztal beszélgetések során különböző álláspontokat ismerhettetek meg az izraeli hadkötelezettségről és a körülmetélés hagyományáról.

Ízelítőt kaphattatok a magyar-izraeli kulturális együttműködésről, színházi kapcsolatokról és nem maradt ki az izraeli irodalom sem. A magyar és angol nyelven tartott programokon kívül kézműves-foglalkozások, hóra és pilátesz is várt benneteket.

Szokásunkhoz híven kóser ellátást biztosítottunk minden résztvevő számára, a kisgyermekes családok számára pedig egész napos gyermekfelügyelettel és izgalmas gyerekprogramokkal tettük lehetővé a részvételt.

Praktikus információkat (helyszín, időpont, jegyárak) itt találsz.

Ízelítő a programból

Kattints ide, hogy megnézd táblázatosan, hogy mikor mi volt és hol!

A GyerekLimmud programját itt találod!

Izraeli életképek - Ahogy fiatalok látják ma a zsidó államot
2012. őszén a Lauder és Scheiber Iskola diákjainak egy csoportja egy tíznapos tanulmányúton járt Izraelben. Bízunk benne, hogy az utazás alatt szerzett élményeket tükrözi az a fotókiállítás, melyet a Limmud Izrael Napra válogattak a résztvevő diákok. A Lauder Iskola diákjai szívesen látják az érdeklődőket a konferencia szüneteiben (14:40 - 15:00 és 16:10 - 16:30) és osztják meg gondolataikat, tapasztalataikat egy-egy tárlatvezetés keretében.

facebook
twitter
flickr
RSS