Limmud 2009

A Limmud Magyarország Alapítvány megalakulása után nem sokkal, 2009 novemberében megtartottuk az első igazi, Limmud alapelveken nyugvó konfesztiválunkat. Ezt az eseményt kizárólag önkéntesek szervezték. Mivel a konfesztivál legfontosabb jellemzője, hogy itt mindenki résztvevő,  az előadóktól kezdve a gyerekprogramok madrichjain át egészen a szervezőkig mindenki megvette a jegyét, hiszen itt mindenki azért jön, hogy értékes élményt kapjon és adjon.  

Az első igazi Limmudnak a Telkiben frissen megnyílt Sporthotel adott otthont, amely gyönyörű kertjével, és sportlétesítményeivel várta a résztvevőket. Az előadások szüneteiben megtelt a kávézó, ahol a 120 résztvevő a budapesti zsidó negyed makettje mellett kötetlenül beszélgetett.

Ebben az évben nagy sikerrel tartottunk Sábát Limmudot is, ahol a finom kóser ételek (ami nem feltétlenül a sólet, a Limmud minden szinten küzd a makacs előítéletek ellen…) mellett többféle előadással, és a közös szombatfogadást követően különböző irányzatokhoz tartozó istentiszteletekkel is tiszteletben tartottuk a szombat szellemét, noha fontos leszögezni: a Limmud nem vallásos rendezvény.

Ez volt a program

Böngészd a 2009-es programot! Nézd meg, hogy egy-egy nap mi történt: péntek, szombat, vasárnap.

Vagy nézz körül az előadók között: B C D F G H K L M O P R S T Y Z

Ha nézelődni akarsz, akkor keress rá az idei címszavakra: 


Ha GyerekLimmud érdekelne, a 2009-es programot itt találod.

facebook
twitter
flickr
RSS