Szex

Címkék: Izrael, Politika, Szex

Pinkwashing vagy nem pinkwashing?

Az LMBT-közösség, Izrael és zsidóság kapcsolatáról

Sarah Shulman amerikai zsidó LMBT-aktivista 2011 novemberében véleménycikket jelentetett meg a New York Times-ban, amelyben azt vetette Izrael szemére, hogy az ország – szerinte csak látszólag – liberális melegpolitikáját használja fel a palesztinokat ért igazságtalanságok elkendőzésére. A cikk Amerikában és külföldön is nagy port vert fel. De megalapozottak-e vajon Shulman vádjai? Működik-e általában véve (és ha igen, hogyan) a kisebbségek közötti szolidaritás?

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 11:30
Címkék: Szex, Szövegtanulás, Vallás

„Becsukom a szemem és Angliára gondolok”

Látszólag az emberi élet a legnagyobb értékünk, de mégis sokan magától értetődőnek veszik, hogy alkalmasint életünket adjuk a hazáért. Kérdés azonban, hogy vajon a haza érdekében a kifejezés szexuális értelmében is odaadjuk-e magunkat a hazáért? Kötelezhetőek vagyunk-e erre az áldozatra? Az előadás arra a kérdésre keresi a választ, hogy megengedi-e a zsidó jog, hogy egy beépített ügynöknő a testét is bevesse a nagyobb siker érdekében.

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 11:30
Címkék: Szex, Közösség, Politika

Viva La Diva!

Avagy poszt-cionizmus, melegjogok és Tel Aviv

A beszélgetés során arról lesz szó, hogy hogyan válhatott Tel Aviv a „Világ meleg fővárosává” (egy 2011-es szavazás szerint) és hogy a tel avivi meleg szubkultúra hogyan illeszkedik a politika, a vallás és a társadalom tágabb kontextusába napjaink Izraeljében.

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 18:00
facebook
twitter
flickr
RSS