Sport

Címkék: Sport, Spiritualizmus

Pilates Katával – 20-120 éveseknek

Légy ura a testednek, hozd formába magad

Pilates egy bácsi volt (Joe): még 88 évesen is edzett, és persze kockás hasizommal rendelkezett.

Az I. Világháború után, sebesült katonákon fejlesztette ki a módszerét  – később hollywoodi sztárokat tartott formában vele.

A Pilates tornát a nyugatiak „jógájának” is nevezik: nemcsak a testre, de a lélekre is hat. Megerősíti a hátizomzatot, rugalmasabbá teszi a gerincet, fejleszti az önkontrollt, és - speciális légzéstechnikájának köszönhetően - fokozza a teljesítőképességet.

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 09:00
Címkék: Sport, Magyarország, Történelem

Zsidóság a sportéletben és az oktatásban Magyarországon és a világban – Maccabiah 2013

Az előadásban arra keressük a választ, hogy a társadalom terét képező sportban hogyan jelenik meg a kollektív zsidó identitás. Milyen út jellemzi a magyar sportolókat, akik tagjai a zsidó közösségeknek? Félelmek, kapcsolatok, nemzetközi példák. A sportban ugyanis nem csak mozgatórugó, hanem visszatartó erő is lehet egyes vallási tartalom. A Maccabiah ” szemüvegén ” keresztül próbáljuk boncolgatni ennek a harcnak a társadalomra vetített hatását, esetleges pozitív és negatív vetületeit. Példákkal próbáljuk alátámasztani a jelenlegi helyzetet és a lehetséges fejlődési útvonalakat.

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 18:00
Címkék: Sport, Sör

Foci EB döntő óriás kivetítőn

Nézd velünk a foci EB döntőjét és kapsz tőlünk egy ingyen sört is!

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 20:45
Címkék: Sport, Spiritualizmus

Pilátesz

Pilates egy bácsi volt (Joe): még 88 évesen is edzett, és persze kockás hasizommal rendelkezett.

Az I. világháború után, sebesült katonákon fejlesztette ki a módszerét – később hollywoodi sztárokat tartott formában vele. A Pilates-tornát a nyugatiak „jógájának” is nevezik: nemcsak a testre, de a lélekre is hat. Megerősíti a hátizomzatot, rugalmasabbá teszi a gerincet, fejleszti az önkontrollt, és – speciális légzéstechnikájának köszönhetően – fokozza a teljesítőképességet.

„Testi egészséged a boldogságod alapfeltétele.” (J. Pilates)

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 09:00
Címkék: Zene, Hagyomány, Sport

Hóra

Az izraeli néptánc a mai Izrael területére érkező bevándorlók letelepülésével kezdett kibontakozni. A különböző országokból érkező emberek hozták magukkal saját kultúrájukat, és ebből alakult ki fokozatosan az a sokszínű tánckultúra, amit ma izraeli néptáncnak, héberül Rikudei am-nak hívunk. Sokszínűségét jelzi, hogy az orosz néptánc elemeitől kezdve arab, jemeni, chászid stílusig mindenféle fellelhető benne. A zsidó tánc írott története már a Bibliában elkezdődik. Ezek a táncok mindig valamilyen kiemelkedő eseményhez, ünnephez kapcsolódtak.

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 15:00
facebook
twitter
flickr
RSS