Kultúra

Címkék: Izrael, Kultúra, Zene, English

The Development of a Yemenite Jewish Singing Culture and its Influence on Modern Israeli Music

"If someone is speaking with his neighbour and needs to quote a verse from the Bible, he speaks it out by heart, without pause or effort, with its melody...

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 13:30
Címkék: Irodalom, Kultúra

Édeshármas – avagy erotika, vallás és modern zsidó irodalom

A frissen megjelent Édeshármas című regény szerzője – aki regényírás és a Szombat folyóirat szerkesztése mellett modern zsidó irodalmat tanít – könyve ismertetése kapcsán arról is beszél, milyen viszonyban van egymással erotika és vallás, univerzális esztétikai és a zsidó hagyomány, s hogyan torkollik ellentmondásuk modern irodalmi művekbe.

A most megjelent könyvről részletesebben itt olvashatnak.

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 13:30
Címkék: Nők, Kultúra, Film

Félnünk kell-e a zsidó nőktől?

Sztereotip ábrázolások a filmben és az irodalomban

A „szőke ciklonok” és „plázacicák”  szexista kliséi a zsidó nőre  többnyire nem  illenek - ám sok jóval azért nem kecsegtetik őket. Míg a zsidó férfiak meleg szívük és érzékenységük folytán igen népszerűek a városi legendákra nyitott nők szemében, a zsidó nőkkel a néphit csúfabbul bánik el…

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 16:30
Címkék: Történelem, Kultúra, Irodalom, English

The Budapest Protocol – Fact or Fiction

Discussion of Adam LeBor's recently published novel, The Budapest Protocol - a sinister conspiracy thriller based on 1944 US intelligence documents which reveal how Nazi leaders planned a Fourth Reich - not a military empire, but an economic one.

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 16:30
Címkék: Kultúra, English

Do the courts in Western democracies still dispense justice or is the system of justice as we know it in bankruptcy?

Do the courts in modern democracies dispense justice? The courts are submerged with more and more cases while having access to less and less resources. The U.S. has developed a system where the courts are minimally involved in adjudicating disputes. it is negotiated justice. But is it just? A comparative analysis of U.S., European and Israeli legal systems.

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 18:00
Címkék: Történelem, Kultúra, Rejtély, Család

Filmfejtés a levéltárban

Történeti nyomozás egy zsidó esküvőről készült amatőr film kapcsán. A háromperces film árulkodó elemei segítségével megfejtjük, hogy hol, mikor és kik házasodtak.  

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 18:00
Címkék: Színház, Kultúra, Történelem

Magyar-izraeli színházi kapcsolatok

Magyar színházi rendezők munkássága Izraelben, a két ország közti diplomáciai kapcsolatok tükrében

Az előadás a magyar színházi rendezők izraeli munkásságát mutatja be, különös tekintettel Marton László és Pártos Géza izraeli rendezéseire.  A magyar-izraeli színházi kapcsolatokon felül az előadás a két ország közti diplomáciai kapcsolatok aktuális – 1987 és 1995 közötti – állapotára, valamint e diplomáciai szál színházi kapcsolatokra gyakorolt hatásaira is reflektál.

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 10:00
Címkék: Színjátszás, Kultúra, Workshop

Színpadra születtünk: színházi próba a Tel Aviv Egyetem módszereivel

Mindannyian színpadra születtünk és színészek vagyunk, a kérdés csak az, hogy ezt csak a párunk/szüleink/gyerekeink előtt tudjuk bebizonyítani vagy nagyközönség előtt is. Tanulj meg egy-két trükköt, fogást, titkot és legyél te is primadonna!

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 11:30
Címkék: Kultúra, Történelem

Ahol Marica grófnő találkozik Mundruczóval

Az előadás során rövid áttekintést kaphatunk a magyar kulturális diplomácia intézményrendszeréről és annak kihívásairól. Sok szó esik majd arról, hogy mennyire vonzó a magyar kultúra ma Izraelben, mit lehet eladni és mivel kár próbálkozni. Mindez sok képpel és színes történetekkel illusztrálva.

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 15:00
Címkék: Kultúra

Hachi Ba-bayit Ba-olam (Home Away from Home) – Advertising in Israel

A sketchy portrait of the Israeli society as reflected in the history of Israeli advertising, with special focus on the advertisements of El-Al through the years.

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 15:00

Oldalak

facebook
twitter
flickr
RSS