Család

Címkék: Történelem, Kultúra, Rejtély, Család

Filmfejtés a levéltárban

Történeti nyomozás egy zsidó esküvőről készült amatőr film kapcsán. A háromperces film árulkodó elemei segítségével megfejtjük, hogy hol, mikor és kik házasodtak.  

Előadás időpontja: 
v, 07/01/2012 - 18:00
Címkék: Zene, Család

”Ringató” foglalkozás

Kisgyermekkori zenei nevelés a kodályi elvek alapján

Vidám hangulat, közös éneklés és sok játék. Cél, hogy a foglalkozások oldott légkörében megismerjük a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeit, és a kicsik érzékennyé és fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészet iránt.

A Ringató foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály kodályi elveken történő zenei nevelésére kapnak mintát a szülők. Elsődleges cél, hogy a kismamák, anyukák vagy apukák, nagyszülők megtanuljanak egy bizonyos dalanyagot, amit bármikor szívesen énekelnek, és amiben a gyerekek is örömüket lelik.

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 10:00
Címkék: Hagyomány, Politika, Család

Körülmetélés – testi sértés vagy micva?

A körülmetélés jó példája a zsidó hagyományokhoz való összetett hozzáállásnak, ami a körülmetélést „primitív csonkítástól” az amerikai kórházakban kötelezően és rutinszerűen orvosi eljárásig mindenféle értelmezéssel felruházza. Magyarországon ezért embereket megöltek, üldöztek, kivégeztek, végezték titokban, borzongtak tőle és propagálták, mint a zsidó identitáshoz való visszatérés és a szövetség jelképét. A beszélgetés a problémának a komplexitását és mai dilemmáit fogja boncolgatni.

Előadás időpontja: 
v, 12/02/2012 - 13:30
facebook
twitter
flickr
RSS