Praktikus

Címkék: Praktikus, Magyarország, Vallás

Hol vásárolunk kósert Budapesten?

Beilleszkedés a mai magyarországi kóser étkezésbe. Összefogás a magyarországi Chábád, ortodox és neológ közösségek között.

Előadás időpontja: 
v, 10/30/2011 - 12:00
Címkék: Judaika, Kultúra, Vallás, Praktikus

Judaika workshop

Ha valaki azt gondolná, hogy judaikát csak nagyon drágán, az interneten vagy turistahülyítő drága boltokban, a Ben Jehudán lehet kapni, az téved. Bemutatjuk, hogyan lehet kedves, személyes tárgyat vagy ajándékot készíteni.

Hímezhetünk-festhetünk-fűzhetünk-rajzolhatunk kalácstakarót, mezuzát, beszámimtartót, villanykapcsoló-takarót vagy akár megkülönböztető jelzéseket a tejes-húsos étkészletre – a képzeletnek csak az időkorlát szabhat határt. Kézműveskedés közben pedig beszélgetünk a motívumokról, illetve a judaikák fajtáiról és díszítésükről.

Előadás időpontja: 
v, 10/30/2011 - 14:30
Címkék: Praktikus, Közösségek

Izgalmas internetes marketingfogások – Hogyan használd?

Milyen lehetőségeink vannak az interneten a projektjeink népszerűsítésére? Hol vannak az etikai határok, és hogyan használjuk a csatornáinkat? Finomságok és izgalmas ötletek a gyakorlatban!

Előadás időpontja: 
v, 10/30/2011 - 17:30
Címkék: Judaika, Történelem, Praktikus

Hogyan őrizzük meg a nagypapa–nagymama hagyatékát?

A világszerte reneszánszát élő családfakutatás és múltbúvárkodás „melléktermékeként” számos fiók és padlás mélyén kerülnek elő féltve őrzött családi relikviák. Az előadás–beszélgetésben biztonságos megőrzésük lehetőségeiről esik szó, sok érdekes példával. 

Előadás időpontja: 
h, 10/31/2011 - 12:00
Címkék: Kultúra, Praktikus

Játssz zsidó(t)!

Színészképzés alapfokon

Hogyan épít fel egy színész egy karaktert? Hogyan csinálnád Te? A foglalkozáson különböző feladatokon keresztül mindenkiből színészt faragok. A siker garantált! (Kizárólag olyanoknak, akik bírják a nyaggatást, és elmúltak 16 évesek.)

Előadás időpontja: 
h, 10/31/2011 - 14:30
Címkék: Vallás, Praktikus, Szövegtanulás, English

Understanding Shabbat – Tradition and Textual Plasticity

We will investigate the critical idea of melacha as it is expressed in Biblical text and Rabbinic literature in order to understand how Halakha evolves and changes. We will discover why we need Shabbat now more than ever.

Előadás időpontja: 
k, 11/01/2011 - 10:30
facebook
twitter
flickr
RSS