Politika

Címkék: Történelem, Politika, Magyarország

„Tradíció és cionizmus”

Cionista stratégia és kulturális emlékezet a 20. század első felének magyarországi cionista sajtójában

Előadás időpontja: 
v, 10/30/2011 - 12:00
Címkék: Izrael, Politika, Mások

Izrael és a forrongó Közel-Kelet

Az „arab tavasznak” elnevezett folyamat során számos közel-keleti diktatórikus rezsimet érintett meg a „szabadság szele”, a nemzetközi sajtó az arab országok demokratizálódásáról áradozik. Izrael számára azonban a térségben végbemenő átalakulások hatalmas veszélyeket rejtenek magukban, régi szövetségesei fordultak szembe a zsidó állammal, és a szomszédságban uralkodó instabilitás kiváló terepet nyújt az Izrael elpusztítására törekvő terrorcsoportok tevékenységére.

Előadás időpontja: 
v, 10/30/2011 - 16:00
Címkék: Kultúra, Politika

Reggeli kávé – komolyan

A jogász és az örökségmunkás reggeli beszélgetése restitúcióról, provencienciakutatásról, műkincsjogról, a Herzog-perről és egyéb aktuális témákról.

Előadás időpontja: 
h, 10/31/2011 - 09:00
Címkék: Vallásközi párbeszéd, Politika

Beszélgetés a vallásszabadságról, ahogy különböző vallási közösségek látják

A Világvallások Együttműködési Fórumát a mindenkori kormányokkal való hatékony párbeszéd vágya hívta életre 2008-ban. Azóta hat magyarországi egyház a tagja, amely példásan együttműködik kulturális és közéleti területen. Buddhisták, zsidók, muszlimok, és Krisna-hívők (hinduk) közösségei vesznek részt aktívan a VEF életében. A Fórum célja, hogy a részt vevő egyházak – melyek világvallásokat képviselnek hazánkban – saját tradíciójuk őrzése mellett működjenek együtt a vallások tiszteletteljes párbeszédében. Mi változott meg 2011 nyarán, mikor a kormány megszavazta az új egyházügyi törvényt?

Előadás időpontja: 
h, 10/31/2011 - 12:00
Címkék: Politika, Mások, English

DSK – two irreconcilable judicial systems

A case that brought to light the philosophical divide between the Anglo-American system of justice and the continental Napoleonic system. Was DSK set up, or were Europeans just shocked by what they discovered about the American system of justice?

Előadás időpontja: 
h, 10/31/2011 - 16:00
facebook
twitter
flickr
RSS