Praktikus

Címkék: Praktikus, Vallás, Egészség

A kalácsfonás művészete

Az előre elkészített tésztából együtt készítjük el a hagyományos szombati fonott kalácsot.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 14:00
Címkék: Praktikus, Közösségek, Kultúra

Zsidó közösségi terek. A közösségi ingatlanok múltja, jelene és jövője

Elsődleges cél az American Jewish Joint Distribution Committee kamatmentes hitelprogramjának (SELF) a CEE-régióban kifejtett ingatlanhasznosítással, managementtel, valamint restitúcióval kapcsolatos tevékenységének a bemutatása. Az előadás formája kötetlen interaktív beszélgetés az előadó személyes tapasztalatai és a munkája során történt események, és a különböző zsidó szervezetekkel történt közös munka során megszerzett tapasztalatok alapján. Az előadás alatt és után a kérdések megválaszolására is lehetoség lesz.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00
Címkék: Egészség, Praktikus

Neves és névtelen vírusok – avagy mit kell tudnunk a H1N1-ről

Kötetlen beszélgetés a vírusokról sok hasznos ismeretanyaggal. Mit is jelent a H1N1, fontos-e milyen influenzavírus fertőz meg minket? Eszmecsere az oltásokról és legfőképpen arról, mivel előzhetjük meg, illetve csökkenthetjük az őszi járványos időszakban az influenza-szerű megbetegedések tüneteit.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 10:00
Címkék: Vallás, Kultúra, Praktikus

Tanulás a verbalitásról: Láson

A magyar zsidó közösségekben gyakran hallunk hosszan terjengő pletykákat, nem megalapozott feltételezéseket. De vajon tisztában vagyunk-e szavaink súlyával? Mikor hallgassunk, és mikor beszéljünk? Ezekre a kérdésekre keressük a választ zsidó szövegek segítségével, a hagyományos páros tanulással, a chávrutá módszerrel. Az esemény nem titkolt célja, hogy bemutassa ősrégi zsidó szövegek máig tartó hasznosságát, valamint fejlessze a résztvevők verbális tudatosságát.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 11:30
Címkék: Egészség, Praktikus

Hogyan vértezzük fel családunkat az allergia, ekcéma és egyéb divatos betegségek ellen?

Mit tudunk tenni, hogy ellenállóbbak legyünk, hogy megelőzzük és csökkentsük a minket elérő betegségek esélyét és lefolyásának súlyosságát, hogyan éljünk és mit együnk, hogy kisebb kockázata legyen az allergiának, ekcémának, lisztérzékenységnek, laktóz intoleranciának... Körülbelül 30 perces előadás, melyet kérdések és kötetlen beszélgetés követhet.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 14:00
Címkék: Vallás, Praktikus

Mitől kóser a mezüzéd? Mezüzék számítógépes vizsgálatának bemutatása hozott mezüzéken

Igen, vegyétek le péntek reggel az ajtófélfákról, vasárnap este remélhetőleg visszatehetitek. A mezüze és a tfilin bemutatása, a mezüze és tfilin alapanyagai; mezüze ellenőrzése digitális fényképezőgép és egy számítógépes program segítségével, a résztvevők hozott mezüzéin bemutatva; lehetséges hibák, javításuk; mit lehet, és mit nem lehet javítani.
Előadás időpontja: 
v, 11/08/2009 - 14:30
facebook
twitter
flickr
RSS