Közösségek

Címkék: English, Közösségek, Mások

Building Jewish identity from the margins

Argentinian and Hungarian communities; differencies and similarities.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00
Címkék: Praktikus, Közösségek, Kultúra

Zsidó közösségi terek. A közösségi ingatlanok múltja, jelene és jövője

Elsődleges cél az American Jewish Joint Distribution Committee kamatmentes hitelprogramjának (SELF) a CEE-régióban kifejtett ingatlanhasznosítással, managementtel, valamint restitúcióval kapcsolatos tevékenységének a bemutatása. Az előadás formája kötetlen interaktív beszélgetés az előadó személyes tapasztalatai és a munkája során történt események, és a különböző zsidó szervezetekkel történt közös munka során megszerzett tapasztalatok alapján. Az előadás alatt és után a kérdések megválaszolására is lehetoség lesz.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00
Címkék: Közösségek, Limmud

Adakozás vagy kalapozás?

Napjainkban a gazdasági válság hatására megtorpant az eddig sem túl heves adakozási kedv. Felvetődik a kérdés, hogy időleges-e ez a visszaesés. Várható-e és ha igen, milyen irányú változás a magyarországi adakozási kultúrában. Erről beszélget egymással és természetesen Önökkel Feldmájer Sándor, a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs igazgatója és Székely Gábor, a Szerencsejáték Zrt. elnöke, aki saját kezdeményezést is létrehozott az adakozási kedv fellendítésére. A beszélgetést Szakonyi Péter, a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerzője vezeti.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00
Címkék: Közösségek, Magyarország, Vallás, Történelem, Kultúra

Heti szakasz – zsidó heti hetes

Nagy hírek kis világunkból. Az ismert televíziós műsorhoz hasonlóan itt is híreket olvasunk, majd kommentáljuk őket, azzal a különbséggel, hogy itt minden hír „rólunk” szól.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 21:00
Címkék: Közösségek, Kultúra, Színjátszás

A dráma nem játék!

Beletanulunk a színészképzés alapjaiba a Tel Aviv-i Egyetem módszerein keresztül. Koncentrációs és helyzetgyakorlatok, improvizáció és szerepjáték.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 10:00
Címkék: Oktatás, Közösségek

Merre tart az európai zsidó oktatás? Tíz év kérdései a zsidó iskoláról

A kezdetek óta veszek részt iskoláim képviseletében az Arachim-konferenciákon, amelyek az európai zsidó iskolák, oktatási programok vezetői számára teszik lehetővé a találkozást, a tapasztalatcserét, a jó emberi és szakmai kapcsolatok kialakítását. Ezekről a konferenciákról mesélek, a központi témák változásairól az évek során, az érzékelhető trendekről, a feszítő kérdésekről és a válaszadás kísérleteiről. Mi a célja? Mik az előnyei? És mik a hátrányai? Hogyan illeszkednek ezek az iskolák az adott ország tanügyi rendszerébe, és hogyan a helyi zsidó közéletbe?
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 11:30

Oldalak

facebook
twitter
flickr
RSS