Egészség

Címkék: Praktikus, Vallás, Egészség

A kalácsfonás művészete

Az előre elkészített tésztából együtt készítjük el a hagyományos szombati fonott kalácsot.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 14:00
Címkék: Tudomány, Spiritualizmus, Egészség

A kognitív tudomány: kísérlet a test-lélek probléma megoldására

A kognitív tudomány a mesterséges intelligencia, a filozófia, a pszichológia, az idegtudomány, az antropológia, a nyelvészet és a biológia közös határterülete, célja az emberi elme működésének megértése. Módszerei közül a pszichológiai kísérletezés, az idegrendszeri sérülések következményeinek tanulmányozása és a számítógépes modellezés a legfontosabbak. Az előadó nem művelője a tudománynak, mint tájékozott laikus szeretné felhívni a többi tájékozott laikus figyelmét erre a fontos és érdekes tudományágra.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00
Címkék: Egészség, Praktikus

Neves és névtelen vírusok – avagy mit kell tudnunk a H1N1-ről

Kötetlen beszélgetés a vírusokról sok hasznos ismeretanyaggal. Mit is jelent a H1N1, fontos-e milyen influenzavírus fertőz meg minket? Eszmecsere az oltásokról és legfőképpen arról, mivel előzhetjük meg, illetve csökkenthetjük az őszi járványos időszakban az influenza-szerű megbetegedések tüneteit.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 10:00
Címkék: Egészség, Praktikus

Hogyan vértezzük fel családunkat az allergia, ekcéma és egyéb divatos betegségek ellen?

Mit tudunk tenni, hogy ellenállóbbak legyünk, hogy megelőzzük és csökkentsük a minket elérő betegségek esélyét és lefolyásának súlyosságát, hogyan éljünk és mit együnk, hogy kisebb kockázata legyen az allergiának, ekcémának, lisztérzékenységnek, laktóz intoleranciának... Körülbelül 30 perces előadás, melyet kérdések és kötetlen beszélgetés követhet.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 14:00
facebook
twitter
flickr
RSS