Keset 2006

A Keset a Limmud előfutára volt Magyarországon, amelyben az önkéntes szervezés még intézményi támogatással párosult. Az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) szívesen támogat alulról jövő kezdeményezéseket, így Keset néven új projektet indított, és háttérintézményként minden segítséget megadott ahhoz, hogy egy Limmud típusú kezdeményezés egyáltalán elindulhasson Kelet-Európában. 

A magyar Limmud lett elsőként sikeres, a 2006-os Keset után elindult egy önállósodási folyamat és két átmeneti Limmud-Keset év után (2007–2008) a Limmud Magyarország önállóvá vált 2009-ben. Azóta a Limmud elvek alapján működő független és önkéntes munkán alapuló szervezet.

A Keset sok minden volt egyben: zsidó közösségi élmény, konferencia és találkozás, amihez a szervezők sikeres külföldi példákból merítették az ötletet. A cél az volt, hogy pozitív zsidó élményekkel gazdagítsa a résztvevőket, és sokszínűségével, nyitottságával és a tanulás élményével formálja, építse a közösséget. A Keset olyanoknak készült, akik szeretnék felfedezni kapcsolatukat a zsidó hagyománnyal és gondolkodással és akik kedvelik olyan emberek társaságát, akikben szintén megvan ez a kíváncsiság.

A Keset támogatói: NORFUND alap és az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC).

Ez volt a program

Ez volt egyes napok programja: péntek, szombat, vasárnap

A GyerekKeset programját ide kattintva nézheted meg.

A Filmklub programja pedig itt található.

facebook
twitter
flickr
RSS