Praktikus

Szombati liturgia kezdőknek

Ismerkedés  a  Szombat  fogadásával  és  az  imák  főbb motívumaival. A résztvevők az alábbi kérdésekre is választ kapnak. Hogyan fogadjuk a Szombatot? Miért menyasszony a Szombat,és hogy vegyük őt feleségül? Mit szimbolizálnak a péntek esti gyertyák? Mire emlékezünk Szombaton, és emlékezünk-e egyáltalán?
Előadás időpontja: 
p, 11/07/2008 - 11:30

A kalácsfonás művészete

Az előre elkészített tésztából együtt készítjük el a hagyományos szombati fonott kalácsot.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 14:00

Zsidó közösségi terek. A közösségi ingatlanok múltja, jelene és jövője

Elsődleges cél az American Jewish Joint Distribution Committee kamatmentes hitelprogramjának (SELF) a CEE-régióban kifejtett ingatlanhasznosítással, managementtel, valamint restitúcióval kapcsolatos tevékenységének a bemutatása. Az előadás formája kötetlen interaktív beszélgetés az előadó személyes tapasztalatai és a munkája során történt események, és a különböző zsidó szervezetekkel történt közös munka során megszerzett tapasztalatok alapján. Az előadás alatt és után a kérdések megválaszolására is lehetoség lesz.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00

Neves és névtelen vírusok – avagy mit kell tudnunk a H1N1-ről

Kötetlen beszélgetés a vírusokról sok hasznos ismeretanyaggal. Mit is jelent a H1N1, fontos-e milyen influenzavírus fertőz meg minket? Eszmecsere az oltásokról és legfőképpen arról, mivel előzhetjük meg, illetve csökkenthetjük az őszi járványos időszakban az influenza-szerű megbetegedések tüneteit.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 10:00

Tanulás a verbalitásról: Láson

A magyar zsidó közösségekben gyakran hallunk hosszan terjengő pletykákat, nem megalapozott feltételezéseket. De vajon tisztában vagyunk-e szavaink súlyával? Mikor hallgassunk, és mikor beszéljünk? Ezekre a kérdésekre keressük a választ zsidó szövegek segítségével, a hagyományos páros tanulással, a chávrutá módszerrel. Az esemény nem titkolt célja, hogy bemutassa ősrégi zsidó szövegek máig tartó hasznosságát, valamint fejlessze a résztvevők verbális tudatosságát.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 11:30

Hogyan vértezzük fel családunkat az allergia, ekcéma és egyéb divatos betegségek ellen?

Mit tudunk tenni, hogy ellenállóbbak legyünk, hogy megelőzzük és csökkentsük a minket elérő betegségek esélyét és lefolyásának súlyosságát, hogyan éljünk és mit együnk, hogy kisebb kockázata legyen az allergiának, ekcémának, lisztérzékenységnek, laktóz intoleranciának... Körülbelül 30 perces előadás, melyet kérdések és kötetlen beszélgetés követhet.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 14:00

Mitől kóser a mezüzéd? Mezüzék számítógépes vizsgálatának bemutatása hozott mezüzéken

Igen, vegyétek le péntek reggel az ajtófélfákról, vasárnap este remélhetőleg visszatehetitek. A mezüze és a tfilin bemutatása, a mezüze és tfilin alapanyagai; mezüze ellenőrzése digitális fényképezőgép és egy számítógépes program segítségével, a résztvevők hozott mezüzéin bemutatva; lehetséges hibák, javításuk; mit lehet, és mit nem lehet javítani.
Előadás időpontja: 
v, 11/08/2009 - 14:30

Hol vásárolunk kósert Budapesten?

Beilleszkedés a mai magyarországi kóser étkezésbe. Összefogás a magyarországi Chábád, ortodox és neológ közösségek között.

Előadás időpontja: 
v, 10/30/2011 - 12:00

Judaika workshop

Ha valaki azt gondolná, hogy judaikát csak nagyon drágán, az interneten vagy turistahülyítő drága boltokban, a Ben Jehudán lehet kapni, az téved. Bemutatjuk, hogyan lehet kedves, személyes tárgyat vagy ajándékot készíteni.

Hímezhetünk-festhetünk-fűzhetünk-rajzolhatunk kalácstakarót, mezuzát, beszámimtartót, villanykapcsoló-takarót vagy akár megkülönböztető jelzéseket a tejes-húsos étkészletre – a képzeletnek csak az időkorlát szabhat határt. Kézműveskedés közben pedig beszélgetünk a motívumokról, illetve a judaikák fajtáiról és díszítésükről.

Előadás időpontja: 
v, 10/30/2011 - 14:30

Izgalmas internetes marketingfogások – Hogyan használd?

Milyen lehetőségeink vannak az interneten a projektjeink népszerűsítésére? Hol vannak az etikai határok, és hogyan használjuk a csatornáinkat? Finomságok és izgalmas ötletek a gyakorlatban!

Előadás időpontja: 
v, 10/30/2011 - 17:30

Oldalak

facebook
twitter
flickr
RSS