Közösségek

Éjszakai utazás

Milyen az éjszakai  gettó? Mi történik egy zsinagógában éjfélkor? Létezik-e egy másik Budapest? Nézzük meg együtt a város "sötét" arcát! 23:00-kor induló éjjeli városnézésünk két órás barangolást kínál a fekete Budapesten, profi idegenvezetővel,  éjféli teázással.

Előadás időpontja: 
szo, 11/08/2008 - 22:30

Azonosság és azonosulás az amerikai zsidóságban

Előadásom az amerikai zsidó identitás különlegességét  vizsgálja  és  azokat  a  hatásokat,  melyeket az  Egyesült  Államok  gyakorlolt  és  jelenleg  is  gyakorol  a  zsidó önmeghatározásra, különleges tekintettel azokra a tényezőkre, melyek megváltoztatták a zsidó kultúrát az Egyesült Államokban. Az előadás némely következtetést esetleg szépirodalmi példával támaszt alá.

Az előadás nyelve angol.

Előadás időpontja: 
v, 11/09/2008 - 16:00

Building Jewish identity from the margins

Argentinian and Hungarian communities; differencies and similarities.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00

Zsidó közösségi terek. A közösségi ingatlanok múltja, jelene és jövője

Elsődleges cél az American Jewish Joint Distribution Committee kamatmentes hitelprogramjának (SELF) a CEE-régióban kifejtett ingatlanhasznosítással, managementtel, valamint restitúcióval kapcsolatos tevékenységének a bemutatása. Az előadás formája kötetlen interaktív beszélgetés az előadó személyes tapasztalatai és a munkája során történt események, és a különböző zsidó szervezetekkel történt közös munka során megszerzett tapasztalatok alapján. Az előadás alatt és után a kérdések megválaszolására is lehetoség lesz.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00

Adakozás vagy kalapozás?

Napjainkban a gazdasági válság hatására megtorpant az eddig sem túl heves adakozási kedv. Felvetődik a kérdés, hogy időleges-e ez a visszaesés. Várható-e és ha igen, milyen irányú változás a magyarországi adakozási kultúrában. Erről beszélget egymással és természetesen Önökkel Feldmájer Sándor, a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs igazgatója és Székely Gábor, a Szerencsejáték Zrt. elnöke, aki saját kezdeményezést is létrehozott az adakozási kedv fellendítésére. A beszélgetést Szakonyi Péter, a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerzője vezeti.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00

Heti szakasz – zsidó heti hetes

Nagy hírek kis világunkból. Az ismert televíziós műsorhoz hasonlóan itt is híreket olvasunk, majd kommentáljuk őket, azzal a különbséggel, hogy itt minden hír „rólunk” szól.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 21:00

Oldalak

facebook
twitter
flickr
RSS