Egészség

A kalácsfonás művészete

Az előre elkészített tésztából együtt készítjük el a hagyományos szombati fonott kalácsot.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 14:00

A kognitív tudomány: kísérlet a test-lélek probléma megoldására

A kognitív tudomány a mesterséges intelligencia, a filozófia, a pszichológia, az idegtudomány, az antropológia, a nyelvészet és a biológia közös határterülete, célja az emberi elme működésének megértése. Módszerei közül a pszichológiai kísérletezés, az idegrendszeri sérülések következményeinek tanulmányozása és a számítógépes modellezés a legfontosabbak. Az előadó nem művelője a tudománynak, mint tájékozott laikus szeretné felhívni a többi tájékozott laikus figyelmét erre a fontos és érdekes tudományágra.
Előadás időpontja: 
p, 11/06/2009 - 17:00

Neves és névtelen vírusok – avagy mit kell tudnunk a H1N1-ről

Kötetlen beszélgetés a vírusokról sok hasznos ismeretanyaggal. Mit is jelent a H1N1, fontos-e milyen influenzavírus fertőz meg minket? Eszmecsere az oltásokról és legfőképpen arról, mivel előzhetjük meg, illetve csökkenthetjük az őszi járványos időszakban az influenza-szerű megbetegedések tüneteit.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 10:00

Hogyan vértezzük fel családunkat az allergia, ekcéma és egyéb divatos betegségek ellen?

Mit tudunk tenni, hogy ellenállóbbak legyünk, hogy megelőzzük és csökkentsük a minket elérő betegségek esélyét és lefolyásának súlyosságát, hogyan éljünk és mit együnk, hogy kisebb kockázata legyen az allergiának, ekcémának, lisztérzékenységnek, laktóz intoleranciának... Körülbelül 30 perces előadás, melyet kérdések és kötetlen beszélgetés követhet.
Előadás időpontja: 
szo, 11/07/2009 - 14:00

A környezettudatos és környezetbarát fogyasztó, avagy milyen élelmiszereket együnk és vegyünk, mikor, honnan és miért?

Mivel járulhatunk hozzá saját egészségünkhöz, a fenntarthatóság és környezetvédelem jegyében? Miket vásároljunk és miket nem, kell-e bio, újrahasznosított, adalékanyag-mentes, vegyszermentes termékeket használni? Mi a biodinamikus gazdálkodás, mi az E - számmentes étel? Mit jelent a természetes és természetazonos? És még sok egyéb kérdésről egy kötetlen beszélgetésre invitálom a lelkes hallgatóságot.

Előadás időpontja: 
v, 10/31/2010 - 12:00

Érezhetjük magunkat jobban a bőrünkben! Feldenkrais-módszer ® a mindennapokban

Ki volt Moshe Feldenkrais? Mi a csoda ez a Feldenkrais-módszer? Mire jó ez? Miért hasznos? Megismerjük egy kicsit Őt, és bepillanthatunk személyesen is, milyen is egy Feldenkrais-óra. A Feldenkrais-módszer mérnöki pontossággal szerkesztett mozgásleckéken keresztül javítja a közérzetünket? Igen. Mi számunkra a jó közérzet? Kihat a mindennapokra is? Hogyan is van az, hogy egyszerre értelmezni, megérteni valamit, érzékelni, mozdulni, és még jól is érezni magamat? Korhatár nélkül, mindenkinek! Ha eljön, kaphat válaszokat, és kérdezhet is.

Előadás időpontja: 
v, 10/31/2010 - 12:00

KataÖrömTánc

Könnyed átmozgató és finoman erősítő mozgássor, pilatesszerű földmunkával és a táncművészet elemeivel

Az itt bemutatandó kurzusom évek alatt kidolgozott mozgásrendszerre épül, mely egyesíti a tánc és keleti mozgások elemeit. Kellemes érzéseket kelt, gyógyító hatásű, és erőlködés nélkül mozgatja át a testet és lelket.

Előadás időpontja: 
v, 10/31/2010 - 16:30

Capoeira

Bemelegítés, capoeira alapok megtanítása, capoeira dallamok tanítása, nyújtás, levezetés.

Előadás időpontja: 
h, 11/01/2010 - 09:00

Modern önvédelem – a mai világ kihívásai. Mendoza Fighters – krav maga

Ebben a rövid ízelítőben mindenki kedvet kaphat a testmozgáshoz, önvédelemhez. A wado-ryu karate-do és Mendoza Fighters – krav maga között csupán annyi a különbség, hogy a wado-ryu egy életen át tartó út a boldogsághoz és egészséghez (minden korosztály számára) míg az utóbbi egy kötetlenebb „gőzkieresztés” és hatékony önvédelem. Mindez ebben a szellemiségben: Tisztelet és udvariasság mindenben, mindenkinek, mindig! Vegyél komolyan mindent, amit teszel! Eddz keményen testeddel, szellemeddel! Törekedj, hogy jobb ember legyél! Találd meg a békét és a harmóniát az életedben!

Előadás időpontja: 
h, 11/01/2010 - 10:30

Öko? Bio? Kóser? Avagy létezik-e öko-bio-kóser?

Egészséges-e feltétlenül az, ami kóser illetve tényleg jót teszünk-e azzal a világnak, ha kósert eszünk?

A rövid előadásban körbejárjuk, hogy mit jelent ma jogilag, illetve szakmai körökben az öko- és bioélelmiszerek fogalma. Kik adhatják ezeket a minősítéseket, és indokolt-e, hogy ennyire magas az áruk? Ezután röviden megvizsgáljuk a kóserság alapjait és néhány fogalmat, mint a hekhser és a másgiách, illetve bemutatok néhány kezdeményezést, mint a Hechsher Tzedek.

Előadás időpontja: 
v, 10/30/2011 - 16:00

Oldalak

facebook
twitter
flickr
RSS