Részvétel

A Limmud a tanulás közössége.

A Limmud egyik alapelve, hogy minden résztvevő e közösség egyenrangú tagja. Legyen a szereped hallgató, előadó, szervező vagy egy kerekasztal tagja, esetleg kávéházi kisegítő, gyerekfelügyelő, edző: egyenlőként tekintünk Rád. Az elmúlt évek során sokféle módon segítettem az eseményeket és különféle dokumentumok fordításával is hozzájárultam a Limmud sikeréhez. Akármit is csinálok, igazán aktívnak érzem magam, és tudom, hogy valóban segítek és ezáltal az egész csodás élmény részévé válok.

Mindenki önkéntesként vesz részt az eseményeken. Még a legjobb előadók is ingyen adják oda idejüket és munkájukat. Ezen túlmenően, mindenki – még azok is, akik előadnak - fizetnek a jegyükért. Ebben fejeződik ki talán a legjobban az egyenlőség.

Minden résztvevőben támogatjuk a kezdeményezőkészséget és az aktivitást. Az előadókat is arra bíztatjuk, hogy maradjanak ott a Konfesztiválon és üljenek be más előadásokra is. Így lesz minden tanító egyben tanuló is, hiszen mindannyian tanulhatunk és tanulunk is egymásról és egymástól. A tudásvágy a zsidó lét alapja és a Limmud ezt a mélyről jövő szükségletünket elégíti ki.

Aki ma tanuló, az holnap lehet előadó. A mondás, hogy „aki tudja, az csinálja, aki nem tudja, az tanítja” nem igaz ránk: mindannyian tudjuk és csináljuk, tanítunk és tanulunk. Számomra ez is teszi a Limmudot igazi tanulási élménnyé. Jövőre szeretném a másik oldalt kipróbálni és előadást is tartani.

Így vagyunk tehát egyenrangúak a Limmudban, közreműködésünk, akármilyen formában történik is, egyformán fontos. Mindannyian hozzájárulunk a Limmud események sikeréhez, a tanulás és tanítás folyamatához, e közösség vidámságához, energiájához, az események pezsgéséhez.

facebook
twitter
flickr
RSS